Фрактури – лечение на всякакви счупвания​

В болница Витоша лечението на фрактури се извършва от операционен екип с дългогодишна практика.

Главният лекар на болницата, Д-р Орлин Филипов, д.м., е опитен ортопед-травматолог с повече от 20 години стаж, притежава сертификати за курсове по остеосинтеза (АО course, AO foundation, Швейцария), сертификат за правоспособност за ендопротезиране, сертификат от курс за ревизионно ендопротезиране в Швейцария, както и сертификат за ендопротезиране и реконструктивна хирургия от специализация в Израел, Rambam University Hospital.

Д-р Стефан Нанков е опитен ортопед-травматолог, притежава сертификат за правоспособност за ендопротезиране и много други сертификати и е утвърден специалист травматолог и специалист по детска травматология.

Д-р Димитър Карчинов е уважаван ортопед-травматолог с дълъг стаж и е сертифициран като вещо лице.

М.с. Инж. Нина Байкова е опитен специалист – ортопедична сестра и операционен технолог, притежава уникален за България сертификат Six Sigma. 

Лечение на фрактури

Защо да се лекувате при нас – с какво болница Витоша е повече от другите болници?

 • Защото ние имаме голям опит и сме прецизни в работата.
 • Защото болницата е специализирана за стари хора и се прилагат методи, гарантиращи бързо раздвижване и възстановяване:
 • Бърза операция – още същия ден или веднага на следващата сутрин;
 • Безплатно лечение по  Национална здравноосигурителна каса (НЗОК);
 • По-ниски цени на имплантите – достъпни за всеки;
 • Прилага се усъвършенстван метод на операция при фрактура на бедро. При лечение на стари хора в болница Витоша прилагаме най-добрите в света методи адаптирани за лечение при тази възраст и в резултат се постигат отлични резултати.
 • При нас болният може да стъпва на крака веднага след операция (а не след 2 месеца както в други болници). Нашите болни се изправят на крака и могат да ходят стъпили с цялата си тежест – веднага, още от първия ден след операцията (а не чак след 2 месеца, както е в други болници по света).
 • При нас знаете кой ще ви оперира!
 •  Д-р  Орлин Филипов, д.м., е ортопед-травматолог с 20 годишен опит в ортопедия при стари хора, прилага опит придобит в Израел, както и собствена технология.
 • В болница Витоша осигуряваме СПОКОЙНА обстановка, с голямо внимание към всеки. При нас пациентът се чувства УЮТНО, без стреса на голямата болница!

СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ ЗА СТАРИ ХОРА!

Ортопедична болница „Витоша“ е единствената болница специализирана за лечение на стари хора, с което е уникална за България. Пациенти над 70-година възраст са с повишен оперативен риск, изискват специфичен подход, модерна реанимация и скъпоструващо лечение, което ги прави нежелани в повечето други болници. Ние имаме дългогодишен опит в лечението на стари хора и цялата структура на болницата е адаптирана за това.

МЛАДИ ХОРА
Лекуваме и млади хора – те са по-лесни за лечение в сравнение със стар човек с много заболявания. Младите пациенти настаняваме в стаи различни от тези за стари хора, защото различните възрасти имат различни потребности.

БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ!
Лечението в болница болница „Витоша“ е напълно безплатно – то се поема от Здравна каса.

НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ НА ИМПЛАНТИТЕ!
Болният със счупване на бедрена кост трябва незабавно да бъде настанен в болница! Във всички болници ортопедичните импланти за лечение на счупване не се заплащат от Здравна каса, а се плащат от пациента. Чрез нашата политика за снижаване на цената на имплантите, ние правим болничната помощ достъпна за всички.

ИМПЛАНТЪТ
Mоже да бъде за цял живот – той не е нужно да се премахва. Имплантите които използваме са от високо качество, произведени са от медицинска стомана S316L или от титаниева сплав Ti6Al4V и имат отлична биосъвместимост. Веднъж поставени, те може никога да не се премахват от тялото на пациента.

СПОКОЙСТВИЕ И УЮТ!
Постарали сме се да създадем условия за лечение, които да са близки до домашна обстановка. Тук пациентите попадат в спокойна обстановка, настаняват се в хубава стая, за тях се грижи опитен персонал.

 • Болница „Витоша“ предлага лечение в спокойна обстановка.
 • При нас болният е добре обслужван. Пациентите се обслужват от персонал в съотношение 3 лекари, сестри и санитари на 1 болен.
 • При нас липсва стресът на голямата болница и пациентът се чувства уютно.

ГЛАВЕН ЛЕКАР е Д-р Орлин Филипов. Д-р О. Филипов, д.м. е специалист по ортопедия и травматология и ендопротезиране на стави. Има специализации по ендопротезиране и е работил в Израел. Автор е на десетки научни трудове, много от които – публикувани в авторитетни западни списания и намерили признание на десетки международни ортопедични конгреси. Автор е на книга-учебник по ортопедия, издаден в САЩ. Д-р Филипов е член на 5 международни ортопедични асоциации: AO Trauma; SICOT; FFN (Fragility fracture network); Küntscher society; AAOS (American Academy of Orthopedic Surgeons) и БОТА.

СОЦИАЛНА ПРОГРАМА!
Болница „Витоша“ има своя социална програма за подпомагане лечението на стари хора. Чрез нашата Социална програма цените на имплантите, които се доплащат към Здравна каса, са със силно занижени цени. При самотни стари хора и социално-слаби цената на имплантите е символична или напълно безплатна за пациента, като се поема от Болница „Витоша“. Такава социална програма няма в нито една друга болница и ние сме горди с това.

СОЦИАЛНА ЗНАЧИМОСТ:
Болният със счупване на бедрена кост трябва незабавно да бъде настанен в болница! Ако пациентът със счупване на бедрена кост не бъде опериран и бъде оставен „на домашно лечение“ – рискът от смъртен изход за него през следващите 3 месеца е над 50%. Освен това качеството на живот на болния е силно влошено – силните болки приковават пациента към леглото. Още в първите дни се появяват декубитални рани по гърба и кръста. Много болни стават жертва на хипостатична пневмония от залежаване или тромбоемболични усложнения, които често завършват фатално. Хигиената и тоалета са невъзможни, защото болките при смяна на памперс са много силни.

За разлика от това, при едно модерно оперативно лечение на счупена бедрена кост, рискът от смъртен изход се намалява на под 8% през първите 3 месеца; още през първата седмица след операцията качеството на живот се доближава до това на здрав човек – липсата на болки позволява раздвижване и намаляват риска от усложнения следствие на залежаване.

Близките на болния не са така плътно ангажиране в неговото обслужване, което от своя страна има голям икономически ефект. Не е нужно близките да взимат отпуска за да гледат болния, защото той е подвижен. Близките няма да си направят дискова херния от повдигане и преместване на неподвижния стар човек, защото след операция той е отново подвижен.

Разгледайте още:

Scroll to Top